Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na paprykarz tak z racji tego iż miałam więcej ryby i już nie chciało nam się jej jeść postanowiłam zrobić paprykarz gdyż go uwielbiamy i przyznaję nie miałam pojęcia jak się go robi
patelnia, łyżka, garnek, deska do krojenia, słoiki, salaterki
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67472
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67472
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Składniki
Na początek ugotować ryż i pozostawić go pod przykryciem aby ostygł a w międzyczasie cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej a ryby oczyścić z ości i skóry. Gdy wszystko przygotowane wtedy na dużą patelnię wlać olej dodać cebulę i ją podsmażyć gdy cebula podsmażona dodać marchew podsmażając ją do czasu aż zmieni kolor
Jak całość jest już podsmażona wlać szklankę wody lub bulionu i całość dusić na średnim ogniu do wyparowania wody, gdy woda wyparuje dodać koncentraty pomidorowe chwile podsmażyć i zdjąć z ognia. po chwili dodać obie papryki w proszku wymieszać po czym dodać ryż i znowu wymieszać, na koniec dodać oczyszczoną rybę i także wymieszać jeżeli będzie potrzeba doprawić według swego smaku
Gotowy paprykarz można zapakować w słoiczki mi wyszło 8 małych i za pasteryzować przez 20 minut, ostygnięte wstawić do lodówki dłużej postoją bez pasteryzacji mogą stać przez 3-5 dni. Swojski paprykarz wyszedł wyśmienity polecam