Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne witamin dzięki młodym warzywom
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 665
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4449
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1728
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 665
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4449
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1728
Składniki
Zmielone mięso przełożyłem do miski. Dodałem jajko, starty parmezan, sól, pieprz, tymianek i odrobinę bułki tartej. Całość zagnieść, po czym mokrymi dłońmi uformowałem klopsiki. Klopsiki usmażyłem na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jogurt naturalny połączyłem z oliwą z oliwek i octem. Sos doprawiłem do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Odstawiłem w chłodne miejsce na ok. 15 minut. Świeże warzywa starannie umyłem, osuszyłem na ręczniku papierowym. Sałatę porwałem na kawałki, a paprykę w paseczki. Marchewki obrałem i za pomocą obieraczki do jarzyn starłem na cienkie paski. Pomidory pokroiłem na połówki. Wszystkie składniki przełożyłem na talerz, na nich ułożyłem usmażone klopsiki. Całość polałem przygotowanym sosem jogurtowym.