Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria którą dzisiaj proponuję jest inna jaką zawsze przygotowuję , jest podana w formie sałatki. Jest to ogórek zielony wymieszany z plasterkami rzodkiewki, z czosnkiem oraz posiekana mięta. Mizeria polana sosem z jogurtu .
miska do wymieszania sałatki, półmisek , miseczka na sos,
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 67
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 151
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2527
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 67
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 151
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2527
Składniki
Ogórki obrać pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 minut, po tym czasie lekko odcisnąć z nadmiaru soku. Czosnek obrać i drobno posiekać, połowę posiekanego czosnku wymieszać z sałatką a połowę dodać do jogurtu. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Miętę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą. Jogurt naturalny roztrzepać , dodać posiekany czosnek . Sałatkę ułożyć na półmisku i polać sosem z jogurtu. Udekorować miętą oraz posiekanym szczypiorkiem.
Sałatka - mizeria gotowa do podania