Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na obiadową sałatkę. Stanowi doskonałe uzupełnienie potraw mięsnych. Szwedzką mizerię przygotowujemy z ogórków, śmietany, octu i przypraw. W przeciwieństwie od tradycyjnej polskiej mizerii w sałatce szwedzkiej możemy znaleźć cebulkę, niekiedy koperek oraz odrobię cukru.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Ogórki umyj i pokrój na plasterki.
Cebulę pokrój w talarki i oprósz solą. Dodaj do miski z ogórkami. Składniki wymieszaj i odstaw na około 15 minut. Następnie odlej nagromadzoną wodę spod ogórków.
Szwedzką mizerię przypraw cukrem, octem jabłkowym, śmietaną, solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.