Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem perłowym, pesto pomidorowym i kremową burratą. Dobrze sprawdzi się jako konkretny lunch do pracy. Wygląda i smakuje świetnie!
Pyszne kurczaczki dla naszych pociech.
Odsłon: 3221
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1127
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 207
Pyszne kurczaczki dla naszych pociech.
Odsłon: 3221
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1127
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 207
Składniki
Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Łączymy kuskus, świeże warzywa, suszone pomidory, pesto, zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku chilli i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Można ją także przygotować na dzień przed jedzeniem i całą noc chłodzić. Sałatkę dzielimy na 2 porcje. Przed podaniem na każdej porcji układamy połówkę kulki burraty i ewentualnie dekorujemy oliwą.