Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem perłowym, pesto pomidorowym i kremową burratą. Dobrze sprawdzi się jako konkretny lunch do pracy. Wygląda i smakuje świetnie!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Łączymy kuskus, świeże warzywa, suszone pomidory, pesto, zioła prowansalskie. Doprawiamy do smaku chilli i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Można ją także przygotować na dzień przed jedzeniem i całą noc chłodzić. Sałatkę dzielimy na 2 porcje. Przed podaniem na każdej porcji układamy połówkę kulki burraty i ewentualnie dekorujemy oliwą.