Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł, inaczej koper włoski lub słodki koper, to roślina z rodziny selerowatych. Ma lekko słodki, lekko korzenny smak. Można go dusić, grillować lub podawać na surowo. Ja polecam koper włoski w zdrowej, kolorowej surówce, idealnej do obiadu.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 136
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 465
Składniki
Fenkuł myjemy i obieramy - odcinamy nać i dolną część bulwy, pozbywamy się zewnętrznych liści i głąba. Kroimy go w piórka. Kapustę szatkujemy, papryki i gruszkę kroimy w paski. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Surówka z fenkułem ma świetny, orzeźwiający smak. Będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryb.