Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł, inaczej koper włoski lub słodki koper, to roślina z rodziny selerowatych. Ma lekko słodki, lekko korzenny smak. Można go dusić, grillować lub podawać na surowo. Ja polecam koper włoski w zdrowej, kolorowej surówce, idealnej do obiadu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 721
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 76
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 73
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 721
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 401
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 76
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 73
Składniki
Fenkuł myjemy i obieramy - odcinamy nać i dolną część bulwy, pozbywamy się zewnętrznych liści i głąba. Kroimy go w piórka. Kapustę szatkujemy, papryki i gruszkę kroimy w paski. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Surówka z fenkułem ma świetny, orzeźwiający smak. Będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryb.