Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł, inaczej koper włoski lub słodki koper, to roślina z rodziny selerowatych. Ma lekko słodki, lekko korzenny smak. Można go dusić, grillować lub podawać na surowo. Ja polecam koper włoski w zdrowej, kolorowej surówce, idealnej do obiadu.
Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a...
Odsłon: 10568
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 215
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 215
Składniki
Fenkuł myjemy i obieramy - odcinamy nać i dolną część bulwy, pozbywamy się zewnętrznych liści i głąba. Kroimy go w piórka. Kapustę szatkujemy, papryki i gruszkę kroimy w paski. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Surówka z fenkułem ma świetny, orzeźwiający smak. Będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryb.
Przepisy Sałatki
Sałatki
sałatka z burakiem, gruszką i kozim serem
Sałatki
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Sałatki
Sałatka na Wielkanoc
Sałatki
Sałatka na Wielkanoc
sałatka z burakiem, gruszką i kozim serem
Kozi ser i burak to połączenie samo w sobie doskonałe, ale gdy dodamy do tego...
Odsłon: 92
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo...
Odsłon: 6890