Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł, inaczej koper włoski lub słodki koper, to roślina z rodziny selerowatych. Ma lekko słodki, lekko korzenny smak. Można go dusić, grillować lub podawać na surowo. Ja polecam koper włoski w zdrowej, kolorowej surówce, idealnej do obiadu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Fenkuł myjemy i obieramy - odcinamy nać i dolną część bulwy, pozbywamy się zewnętrznych liści i głąba. Kroimy go w piórka. Kapustę szatkujemy, papryki i gruszkę kroimy w paski. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Surówka z fenkułem ma świetny, orzeźwiający smak. Będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryb.