Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł, inaczej koper włoski lub słodki koper, to roślina z rodziny selerowatych. Ma lekko słodki, lekko korzenny smak. Można go dusić, grillować lub podawać na surowo. Ja polecam koper włoski w zdrowej, kolorowej surówce, idealnej do obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13278
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2602
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4771
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13278
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2602
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4771
Składniki
Fenkuł myjemy i obieramy - odcinamy nać i dolną część bulwy, pozbywamy się zewnętrznych liści i głąba. Kroimy go w piórka. Kapustę szatkujemy, papryki i gruszkę kroimy w paski. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy. Łączymy sos z warzywami. Sałatkę odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Surówka z fenkułem ma świetny, orzeźwiający smak. Będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryb.