Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą sałatkę śledziową z dodatkiem długo dojrzewającego sera Rubin o wyraźnej nucie owocowej i maślanym aromacie. Całość dopełnia drobny groszek, szpinakowy makaron oraz dip czosnkowo - bazyliowy, a świeżości dostarcza zielony ogórek. Sałatka świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Smacznie polecam :)
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1366
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2642
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1366
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2642
Składniki
Na początku przygotowujemy dip bazyliowo - czosnkowy. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 1,5 łyżeczki bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem brzozowym. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i hartujemy pod zimną wodą. Płaty śledziowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. W małą kosteczkę kroimy również ogórka oraz ser Rubin. Groszek odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki wsypujemy do salaterki, dokładnie mieszamy i podajemy z dipem czosnkowo - bazyliowym. Ten ostatni może posłużyć jako dodatek lub jako składnik łączący wszystkie produkty (wtedy należy całość wymieszać).
Życzę smacznego! :)