Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą sałatkę śledziową z dodatkiem długo dojrzewającego sera Rubin o wyraźnej nucie owocowej i maślanym aromacie. Całość dopełnia drobny groszek, szpinakowy makaron oraz dip czosnkowo - bazyliowy, a świeżości dostarcza zielony ogórek. Sałatka świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Smacznie polecam :)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 191
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40368
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5193
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 191
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40368
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5193
Składniki
Na początku przygotowujemy dip bazyliowo - czosnkowy. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 1,5 łyżeczki bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem brzozowym. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i hartujemy pod zimną wodą. Płaty śledziowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. W małą kosteczkę kroimy również ogórka oraz ser Rubin. Groszek odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki wsypujemy do salaterki, dokładnie mieszamy i podajemy z dipem czosnkowo - bazyliowym. Ten ostatni może posłużyć jako dodatek lub jako składnik łączący wszystkie produkty (wtedy należy całość wymieszać).
Życzę smacznego! :)