Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na świąteczny stół. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13195
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13195
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4938
Składniki
Buraki gotujemy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Płaty śledziowe moczymy w wodzie a następnie kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę również kroimy w kostkę. Jajka kroimy na ćwiartki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Układamy warstwowo: -buraki -śledzie -cebula -ogórek -jajka
3. posypujemy startym żółtym serem.