Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Andrzeja to kolorowe połączenie prostych składników. To też sposób na wykorzystanie piersi z indyka np. z poprzedniego dnia z obiadu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119058
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8842
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2861
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119058
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8842
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2861
Składniki
Upieczoną pierś z indyka pokrój w kostkę.
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę.
W dużej misce połącz mięso, papryki, jajka, groszek oraz kukurydzę.
Dodaj majonez, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą. Sałatkę odstaw na około 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.