Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka we włoskim stylu! Niezwykle prosta w przygotowaniu i bardzo uniwersalna - nadaje się jako śniadanie, kolacja lub przystawka do większego posiłku. Można dowolnie modyfikować, np. dodać oprócz pomidorów dodatkowe warzywo lub spróbować z innym rodzajem sera. Smacznego!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6592
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
         
         
                Składniki
Pomidory dokładnie umyj i bez ściągania skórki pokrój na grubsze plasterki.
Odsącz mozarellę i również pokrój na plastry.
Układaj naprzemiennie na talerzu lub półmisku - plaster pomidora, plaster mozarelli, plaster pomidora, plaster mozarelli itd. Możesz również dodać inne warzywo - spróbuj np. z ugotowanym burakiem.
Ułożoną sałatkę oprósz świeżo mielonym pieprzem i solą. Udekoruj świeżym ziołami - w tym przepisie użyłam rozmarynu, ale świetnie będzie pasować również świeża bazylia lub oregano. Możesz posypać również suszonymi ziołami, jeśli nie masz świeżych.
Opcjonalnie całość sałatki możesz skropić octem balsamicznym. Sałatka świetnie smakuje np. z pieczywem czosnkowym.