Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja klasycznej sałatki jarzynowej wyróżnia się delikatniejszym smakiem, lepszą strukturą warzyw i większą ilością wartości odżywczych. Warzywa gotowane na parze pozostają jędrne i pełne aromatu, a dodatek chrupiącego selera naciowego sprawia, że sałatka jest lżejsza i świeższa.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 33
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6696
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 211
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 33
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6696
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 211
Składniki
Gotowanie warzyw na parze: ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler korzeniowy obierz, pokrój na większe kawałki i ugotuj na parze do miękkości (ok. 20-30 minut). Sprawdź końcem noża czy warzywa są miękkie. Nie rozgotuj – warzywa powinny być jędrne. Po ostygnięciu pokrój je w drobną kostkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie i obierz. Pokrój w kostkę. Seler naciowy umyj i drobno posiekaj w kosteczkę. Jabłko i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jeśli używasz mrożonego groszku, sparz go wrzątkiem i odcedź. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Jeśli lubisz bardziej wyrazisty smak, skrop sałatkę odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.