Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja klasycznej sałatki jarzynowej wyróżnia się delikatniejszym smakiem, lepszą strukturą warzyw i większą ilością wartości odżywczych. Warzywa gotowane na parze pozostają jędrne i pełne aromatu, a dodatek chrupiącego selera naciowego sprawia, że sałatka jest lżejsza i świeższa.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6324
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6324
Składniki
Gotowanie warzyw na parze: ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler korzeniowy obierz, pokrój na większe kawałki i ugotuj na parze do miękkości (ok. 20-30 minut). Sprawdź końcem noża czy warzywa są miękkie. Nie rozgotuj – warzywa powinny być jędrne. Po ostygnięciu pokrój je w drobną kostkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie i obierz. Pokrój w kostkę. Seler naciowy umyj i drobno posiekaj w kosteczkę. Jabłko i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jeśli używasz mrożonego groszku, sparz go wrzątkiem i odcedź. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Jeśli lubisz bardziej wyrazisty smak, skrop sałatkę odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.