Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka kaszubska to odważna wariacja na temat klasyczne sałatki jarzynowej, która nie boi się wyrazistości! Połączenie słonych śledzi, chrupiących ogórków konserwowych, delikatnych warzyw korzeniowych i jajek na twardo tworzy fantastyczną mieszankę. Kropką nad „i” jest kaszubska musztarda, która dodaje pazura i podkreśla lokalny charakter. Ta sałatka będzie idealna dla miłośników słono-kwaśnych potraw. Nie ma nudy, jest uczta!
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 5387
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1153
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 5387
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 69
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1153
Składniki
Filety namocz w wodzie przez ok. 2 godziny, wymieniając trzykrotnie wodę w tym czasie. Ziemniaki i marchewki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo. Wystudzone warzywa obierz ze skórki, a jajka ze skorupek. Pokrój składniki w drobną kostkę lub przeciśnij przez praskę do sałatek. Wymoczone filety śledziowe oraz ogórki także drobno pokrój i przełóż na sitko do odsączenia. Cebulkę obierz i posiekaj.
Wszystkie składniki sałatki umieść w misce, dodaj drobno posiekany koperek. W miseczce lub szklance wymieszaj majonez, śmietanę i musztardę. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodawanie soli może okazać się zbędne ze względu na obecność słonych składników – ogórek czy śledź. Polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj.
Sałatkę kaszubską podawaj od razu lub po godzinnych schłodzeniu w lodówce.