Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Leosia to pożywna i zdrowa przekąska, która stanowi świetny dodatek do mięs, ale także samodzielny lunch czy kolację. Wspaniale nadaje się na piknik lub grilla. Z powodzeniem możesz przygotować też większą ilość, jeśli spodziewasz się większej liczby gości. Sałatkę przygotujesz błyskawicznie, w niecałe 15 minut. Jeśli chcesz możesz też dodać rzodkiewkę czy świeżą pietruszkę, by dodać nuty ostrości i przyjemnej ziołowości. Jogurt naturalny sprawia, że całość jest kremowa i rozpływa się w ustach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15011
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15011
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 750
Składniki
Fasolę przepłucz pod zimną wodą i dobrze osusz. Ogórka szklarniowego pokrój na cienkie paseczki, a cebulę bardzo drobno posiekaj. Wszystkie składniki poza chlebem przenieś do miski i wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos wymieszaj w niewielkiej miseczce. Przygotowanym dressingiem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj. Kromki chleba pokrój w kostkę lub paseczki. Podsmaż je na suchej patelni, tworząc grzanki. Gotową sałatkę Leosia posyp grzankami przed podaniem.