Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka sprawdzi się świetnie na imprezę lub pudełkowe śniadanie do pracy. Jest konkretna, pożywna i bardzo kolorowa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8579
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8579
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę w niedużą kostkę. Pora kroimy w pasterki i wrzucamy do gotującej się wody na minutę, potem odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Łączymy makaron z kurczakiem i warzywami. Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawą meksykańską. Dodajemy do sałatki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia.