Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najprostsza, ekspresowa sałatka na drugie śniadanie – wystarczy pokroić kilka składników, wrzucić do miski, zalać sosem – i gotowe. Taka sałatka to znacznie lepsza przekąska między śniadaniem i obiadem niż batonik. Możesz zjeść ją solo lub z kawałkiem pieczywa. Poniższy przepis to właściwie baza do sałatki. Dodaj do niej także np. czarne oliwki, kapary, pestki dyni. Dzięki temu smak będzie bogatszy, a sałatka jeszcze pożywniejsza.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4400
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7327
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85666
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4400
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7327
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85666
Składniki
Rozdrobnij rukolę. Pokrój pomidor i ser w kostkę. Szynkę pokrój na plasterki (chyba, że została kupiona już pokrojona), a następnie w kostkę. Przełóż wszystkie składniki do miski.
Dodaj do miski dodatki do sałatki.
Połącz w osobnym naczyniu oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną papryczkę i zioła. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Dodaj dressing do sałatki tuż przed podaniem.