Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nachos z kurczakiem
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Sałatka nachos z kurczakiem Składniki: Filet z kurczaka 2 pojedyncze Nachos 150 g Papryka czerwona Ogórki konserwowe 5 Kukurydza konserwowa Fasola czerwona z puszki Kapusta pekińska mała ok 1 kg Pomidory malinowe 2 duże Jogurt naturalny 170 g Majonez 3 łyżki pełne czosnek ząbek Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa łyżka Przygotowanie: Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Kolejna warstwa to kukurydza z puszki, ogórki konserwowe pokrojone w większą kostkę, pomidory pokrojone w większą kostkę, pozostałą kapustę pekińską poszatkowaną. Całość polewamy pozostałym sosem. Całość dekorujemy nachosami. Wokół układam całe nachos, a do środka daje pokruszone. Smacznego!