Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nachos z kurczakiem
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 312
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 350
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 84
Składniki
Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Sałatka nachos z kurczakiem Składniki: Filet z kurczaka 2 pojedyncze Nachos 150 g Papryka czerwona Ogórki konserwowe 5 Kukurydza konserwowa Fasola czerwona z puszki Kapusta pekińska mała ok 1 kg Pomidory malinowe 2 duże Jogurt naturalny 170 g Majonez 3 łyżki pełne czosnek ząbek Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa łyżka Przygotowanie: Na początku przygotujemy sos. Przeciskamy przez praskę ząbek czosnku, dodajemy jogurt majonez, sól oraz pieprz. Na koniec wszystko razem mieszamy i sos jest gotowy. Sałatkę układamy warstwowo: Połowa kapusty pekińskiej poszatkowanej, puszkę czerwonej fasoli, paprykę pokrojoną w kosteczkę, fileta z kurczaka, Całość polewamy połową przygotowanego sosu. Kolejna warstwa to kukurydza z puszki, ogórki konserwowe pokrojone w większą kostkę, pomidory pokrojone w większą kostkę, pozostałą kapustę pekińską poszatkowaną. Całość polewamy pozostałym sosem. Całość dekorujemy nachosami. Wokół układam całe nachos, a do środka daje pokruszone. Smacznego!