Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nicejska czyli tuńczyk, świeże pomidory, fasolka szparagowa, jajka, ziemniaki i czarne oliwki. Całości dopełnia prosty, cytrynowy winegret.... (Przepis na dwie porcje)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 315
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 315
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić na połówki. Jajka ugotować na pół twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na połówki. Fasolkę szparagową blanszować przez około 4-5 minut, a następnie opłukać zimną wodą. Pomidor pokroić na kawałki. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odsączyć z nadmiaru płynu.
Zrobić sos: czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać musztardę, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć liście sałat, a na wierzchu pozostałe składniki. Sałatkę polać cytrynowym winegretem.