Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nicejska czyli tuńczyk, świeże pomidory, fasolka szparagowa, jajka, ziemniaki i czarne oliwki. Całości dopełnia prosty, cytrynowy winegret.... (Przepis na dwie porcje)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 861
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2736
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3183
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić na połówki. Jajka ugotować na pół twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na połówki. Fasolkę szparagową blanszować przez około 4-5 minut, a następnie opłukać zimną wodą. Pomidor pokroić na kawałki. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odsączyć z nadmiaru płynu.
Zrobić sos: czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać musztardę, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć liście sałat, a na wierzchu pozostałe składniki. Sałatkę polać cytrynowym winegretem.