Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nie do końca grecka.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 655
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 793
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 655
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 793
Składniki
Sałatę kroimy na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i oliwki kroimy w plasterki.
Układamy warstwami sałatę, kawałki pomidora, oliwki, cebulę i ser feta.
Następnie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy wszystkie składniki i polewamy sałatę przed podaniem. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, mieszanką ziół włoskich i świeżą natką pietruszki. Mieszanka ziół włoskich: np. odrobina oregano, bazylii, tymianku cząbru etc.