Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z przyprawą gyros jest smaczna, warto ją zrobić.
Garnek z grubym dnem, deska do krojenia, ostry nóż, łyżka, miarka, waga kuchenna, słoiki
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 126
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 308
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 392
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 91
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 126
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 308
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 392
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 91
Składniki
Umyte ogórki kroimy na plasterki ( 3 mm ) razem ze skórką . Obraną cebulę kroimy w piórka. Umytą paprykę kroimy w ćwiartki, usuwamy pestki, a następnie kroimy w cienkie paski. Pokrojone warzywa mieszamy.
Następnie wsypujemy sól, dokładnie mieszamy, ubijamy i odstawiamy pod przykryciem na noc. W tym czasie warzywa puszczą sok. Teraz dodajemy cukier, wodę , mieszamy. Garnek stawiamy na ogień, zagotowujemy.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy drobno posiekany czosnek, przyprawę gyros, ocet, dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę . W razie potrzeby możemy doprawić sałatkę solą itp.
Przekładamy do czystych słoików, szczelnie zamykamy wieczkami. Pasteryzujemy przez 20 minut. Przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.
Smacznego !