Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z przyprawą gyros jest smaczna, warto ją zrobić.
Garnek z grubym dnem, deska do krojenia, ostry nóż, łyżka, miarka, waga kuchenna, słoiki
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223672
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 573
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3548
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223672
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 573
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3548
Składniki
Umyte ogórki kroimy na plasterki ( 3 mm ) razem ze skórką . Obraną cebulę kroimy w piórka. Umytą paprykę kroimy w ćwiartki, usuwamy pestki, a następnie kroimy w cienkie paski. Pokrojone warzywa mieszamy.
Następnie wsypujemy sól, dokładnie mieszamy, ubijamy i odstawiamy pod przykryciem na noc. W tym czasie warzywa puszczą sok. Teraz dodajemy cukier, wodę , mieszamy. Garnek stawiamy na ogień, zagotowujemy.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy drobno posiekany czosnek, przyprawę gyros, ocet, dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę . W razie potrzeby możemy doprawić sałatkę solą itp.
Przekładamy do czystych słoików, szczelnie zamykamy wieczkami. Pasteryzujemy przez 20 minut. Przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.
Smacznego !