Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka w śledziu schowana, jajkiem, kaparami, rukola i kiełkami ozdabiana. Niebanalnie podana, to uczta udana.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy, trzy kroimy na grubą kostkę. Jedno jajko zostawiamy w całości. Ogórek i dwa śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety zostawiamy w całości. Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy ze sobą jajka, ogórki, śledzie, groszek, z sosem śmietanowo – majonezowym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., aby smaki się ze sobą połączyły. Na talerz przekładamy sałatkę, dookoła układamy płaty śledziowe, na wierzch dodajemy plasterek jajka, posypujemy kiełkami rzodkiewki, dodajemy ziarna kapary i listki świeżej rukoli. Całość doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym.