Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała po poświątecznym przeglądzie zawartości lodówki:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8352
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 484
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8352
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 484
Składniki
Na talerzu układamy poszarpane liście sałaty. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę /na osiem części/ i układamy na sałacie. Plastry pieczonej karkówki i szynki wędzonej kroimy w kostkę i układamy między kawałkami jajek. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę lub plasterki i również układamy na półmisku. Paprykę kroimy w małą kostkę i wraz z posiekanym szczypiorkiem posypujemy całą sałatkę. W małym naczyniu mieszamy olej z wodą, dodajemy oregano, tymianek, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę na talerzu.