Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała po poświątecznym przeglądzie zawartości lodówki:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Składniki
Na talerzu układamy poszarpane liście sałaty. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę /na osiem części/ i układamy na sałacie. Plastry pieczonej karkówki i szynki wędzonej kroimy w kostkę i układamy między kawałkami jajek. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę lub plasterki i również układamy na półmisku. Paprykę kroimy w małą kostkę i wraz z posiekanym szczypiorkiem posypujemy całą sałatkę. W małym naczyniu mieszamy olej z wodą, dodajemy oregano, tymianek, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę na talerzu.