Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała po poświątecznym przeglądzie zawartości lodówki:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
Składniki
Na talerzu układamy poszarpane liście sałaty. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę /na osiem części/ i układamy na sałacie. Plastry pieczonej karkówki i szynki wędzonej kroimy w kostkę i układamy między kawałkami jajek. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę lub plasterki i również układamy na półmisku. Paprykę kroimy w małą kostkę i wraz z posiekanym szczypiorkiem posypujemy całą sałatkę. W małym naczyniu mieszamy olej z wodą, dodajemy oregano, tymianek, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę na talerzu.