Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała po poświątecznym przeglądzie zawartości lodówki:)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Składniki
Na talerzu układamy poszarpane liście sałaty. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę /na osiem części/ i układamy na sałacie. Plastry pieczonej karkówki i szynki wędzonej kroimy w kostkę i układamy między kawałkami jajek. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ser żółty w kostkę lub plasterki i również układamy na półmisku. Paprykę kroimy w małą kostkę i wraz z posiekanym szczypiorkiem posypujemy całą sałatkę. W małym naczyniu mieszamy olej z wodą, dodajemy oregano, tymianek, bazylię, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę na talerzu.