Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka sandomierska to świetna propozycja dla każdego wielbiciela przekąsek z tuńczykiem. Sałatka jest idealna na pożywną, choć lekką kolację lub rodzinne przyjęcie. Możesz zaserwować ją klasycznie lub jako pastę na kanapki bądź krakersy.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 686
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27458
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 686
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27458
Składniki
Otwórz puszki tuńczyka i fasoli, po czym odsącz na sicie. Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki i ugotuj w osolonej wodzie lub podsmaż na łyżce masła. Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Orzechy i koperek przesiekaj. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Aby pozbyć się mocnego smaku, możesz przelać ją wrzątkiem. Pokrój ogórki podobnie jak cebulkę i odsącz na sicie z nadmiaru soku. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
W miseczce wymieszaj majonez, jogurt i musztardę. Dodaj ocet i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wszystko dokładnie wymieszaj. Polej sosem sałatkę i dobrze wymieszaj. Sałatkę sandomierską podawaj od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce. Podczas serwowania możesz dołożyć krakersy lub grillowane bagietki.