Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna i polecam ją na zabawę sylwestrową :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2298
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18045
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2039
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2298
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18045
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2039
Składniki
Wodę należy zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do gorącej zalewy. Nie gotować. Matyjasy trzy razy wypłukać. Ja zostawiam za każdym razem po 5 minut w wodzie, aby sól wyszła. Po wypłukaniu pokroić na kawałki. Dodać do zimnej zalewy. Wsypać groszek i doprawić majonezem. Bardzo ważne-aby Matyjasy dodawać do zimnej zalewy. Gdy robiłam po raz pierwszy, zalewa była lekko ciepła i kawałki ryb rozleciały się. Smacznego.