Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna i polecam ją na zabawę sylwestrową :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Wodę należy zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do gorącej zalewy. Nie gotować. Matyjasy trzy razy wypłukać. Ja zostawiam za każdym razem po 5 minut w wodzie, aby sól wyszła. Po wypłukaniu pokroić na kawałki. Dodać do zimnej zalewy. Wsypać groszek i doprawić majonezem. Bardzo ważne-aby Matyjasy dodawać do zimnej zalewy. Gdy robiłam po raz pierwszy, zalewa była lekko ciepła i kawałki ryb rozleciały się. Smacznego.