Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Oto kolejna sałatka z dodatkiem buraków. Prosta w przygotowaniu, przepis nieskomplikowany a sama sałatka jest pyszna i szybko znika z talerza.
salaterka szklana, tarka, garnek,
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 376
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 175
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 376
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 175
Składniki
Filety śledziowe namoczyć na 30 minut w wodzie, następnie pokroić w paseczki. Cebulę obrać drobniutko posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo , obrać i rozgnieść widelcem. Buraczki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do szklanej salaterki na spód włożyć śledzie nałożyć majonez (dość obficie), oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Następnie układać warstwami ogórki, cebule, ziemniaki i znowu warstwa majonezu oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Dalej starte buraczki, majonez pieprz i rozgniecione widelcem jajka. Lekko oprószyć solą. Udekorować według uznania.