Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo lubimy śledzie w różnej wersji dlatego robię śledzia z różnymi dodatkami w formie sałatek. Dzisiaj polecam z fasolą czerwoną.
salaterka szklana, tarka,
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Śledzie moczymy około 15 min, a następnie kroimy na większe kawałki. Dodajemy pokrojony w piórka por, odsączoną fasole czerwoną oraz pokrojonego w drobną kostkę ogórka. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Tak przygotowane dodać do śledzi. Majonez z jogurtem wymieszać dodać szczyptę pieprzu, połączyć z sałatką. Wymieszać i udekorować