Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledziki bardzo lubię. Lubię też wymyślać nowe smaki. Połączyłam śledzie z kilkoma składnikami i wyszła pyszna sałatka. Sprawdzi się na co dzień, ale też jako przekąska dla gości.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 113
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 113
Składniki
Filety śledziowe namoczyć w wodzie. Miałam filety w oleju. Moczyłam 2 godziny. Jeśli macie filety z beczki to trzeba je moczyć nawet 8-9 godzin wymieniając wodę. Wymoczone śledzie pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski. Resztę warzyw również pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Na koniec dodać koperek, majonez, śmietanę, przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki.