Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2023
Przepis na sałatkę śledziową z porem i jajkiem, idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Ta potrawa nie tylko rozbudzi Wasze podniebienia, ale także stanie się nieodłącznym elementem Waszych świątecznych stołów. Przygotujcie się na kulinarne święto smaków, bo dzisiaj w kuchni bierzemy się za sałatkę, która sprawi, że Wasze święta będą jeszcze smaczniejsze.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski, dzwonka lub w kostkę. Jasną część pora dość drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę.
W dużej misce umieszczamy pokrojone śledzie, dodajemy posiekanego pora oraz jajka. Na końcu dodajemy majonez całość doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.