Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2023
Przepis na sałatkę śledziową z porem i jajkiem, idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Ta potrawa nie tylko rozbudzi Wasze podniebienia, ale także stanie się nieodłącznym elementem Waszych świątecznych stołów. Przygotujcie się na kulinarne święto smaków, bo dzisiaj w kuchni bierzemy się za sałatkę, która sprawi, że Wasze święta będą jeszcze smaczniejsze.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski, dzwonka lub w kostkę. Jasną część pora dość drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę.
W dużej misce umieszczamy pokrojone śledzie, dodajemy posiekanego pora oraz jajka. Na końcu dodajemy majonez całość doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.