Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2023
Przepis na sałatkę śledziową z porem i jajkiem, idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Ta potrawa nie tylko rozbudzi Wasze podniebienia, ale także stanie się nieodłącznym elementem Waszych świątecznych stołów. Przygotujcie się na kulinarne święto smaków, bo dzisiaj w kuchni bierzemy się za sałatkę, która sprawi, że Wasze święta będą jeszcze smaczniejsze.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 911
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 911
Składniki
Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski, dzwonka lub w kostkę. Jasną część pora dość drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę.
W dużej misce umieszczamy pokrojone śledzie, dodajemy posiekanego pora oraz jajka. Na końcu dodajemy majonez całość doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.