Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta sałatka ze śledzia w oleju i ziemniaków. Charakteru i koloru dodaje jej musztarda francuska.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6016
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3388
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17780
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 88
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3024
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6016
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3388
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17780
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 88
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3024
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, po lekkim ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Jeśli robię sałatkę z połowy porcji, to gotuję ziemniaki w mikrofali - jest dużo szybciej. Grzyby płuczemy. Jajka gotujemy na twardo. Śledzie kroimy w paseczki, ogórka, jajka i grzyby w kostkę. Łączymy ziemniaki, śledzia, jajka, ogórka, grzyby, groszek, majonez i musztardę, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby smaki dobrze się połączyły.