Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta sałatka ze śledzia w oleju i ziemniaków. Charakteru i koloru dodaje jej musztarda francuska.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, po lekkim ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Jeśli robię sałatkę z połowy porcji, to gotuję ziemniaki w mikrofali - jest dużo szybciej. Grzyby płuczemy. Jajka gotujemy na twardo. Śledzie kroimy w paseczki, ogórka, jajka i grzyby w kostkę. Łączymy ziemniaki, śledzia, jajka, ogórka, grzyby, groszek, majonez i musztardę, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby smaki dobrze się połączyły.