Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szefa to ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka przed głównym daniem. Zrobi furorę na każdym wydarzeniu rodzinnym i imprezie. Jej dużą zaletą jest możliwość dopasowywania ilości składników do własnych potrzeb. To sałatka podawana indywidualnie każdemu z gości. Bogactwo składników sprawia, że bez trudu zaspokoi ona nawet duży głód. Wygląda efektownie, a składa się z najprostszych składników, które znajdziesz w swojej lodówce.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5733
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 132
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Szynkę i żółty ser pokrój w słupki.
Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w półpiórka.
Do miski przełóż jajka, szynkę, ser, paprykę i cebulę. W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Zalej przygotowane wcześniej składniki gotowym sosem. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj.
Na talerzu lub w salaterce rozłóż całe liście sałaty. Na nich ułóż pozostałe składniki wymieszane z dressingiem.
Sałatkę szefa podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną natką pietruszki.