Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szefa to ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka przed głównym daniem. Zrobi furorę na każdym wydarzeniu rodzinnym i imprezie. Jej dużą zaletą jest możliwość dopasowywania ilości składników do własnych potrzeb. To sałatka podawana indywidualnie każdemu z gości. Bogactwo składników sprawia, że bez trudu zaspokoi ona nawet duży głód. Wygląda efektownie, a składa się z najprostszych składników, które znajdziesz w swojej lodówce.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15403
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6078
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15403
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6078
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Szynkę i żółty ser pokrój w słupki.
Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w półpiórka.
Do miski przełóż jajka, szynkę, ser, paprykę i cebulę. W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Zalej przygotowane wcześniej składniki gotowym sosem. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj.
Na talerzu lub w salaterce rozłóż całe liście sałaty. Na nich ułóż pozostałe składniki wymieszane z dressingiem.
Sałatkę szefa podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną natką pietruszki.