Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7317
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2788
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20329
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7317
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2788
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20329
Składniki
Ogórka ze skóra zetrzeć na tarce jarzynowej i ostawić na kilka minut, następnie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Ogórka połączyć z jogurtem, posiekanym koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, okiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Jeśli nie lubicie sosu na bazie samego jogurtu można dołożyć łyżkę lub dwie majonezu.
Filet z kurczaka pokroić, doprawi i usmażyć.
Sałatkę układamy warstwowo lub wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
Warstwowo układamy sałata rzymska, kurczak, połowa sosu, kukurydza, papryka, por i pozostały sos. posypujemy koperkiem i gotowe. smacznego!