Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
Ogórka ze skóra zetrzeć na tarce jarzynowej i ostawić na kilka minut, następnie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Ogórka połączyć z jogurtem, posiekanym koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, okiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Jeśli nie lubicie sosu na bazie samego jogurtu można dołożyć łyżkę lub dwie majonezu.
Filet z kurczaka pokroić, doprawi i usmażyć.
Sałatkę układamy warstwowo lub wszystkie składniki ze sobą mieszamy.
Warstwowo układamy sałata rzymska, kurczak, połowa sosu, kukurydza, papryka, por i pozostały sos. posypujemy koperkiem i gotowe. smacznego!