Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka sałatka przywieziona z wakacji. Podana z kruchą bagietką oraz z sosem miodowo ziołowym.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20207
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1014
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3982
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20207
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1014
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3982
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Składniki
Przygotuj sos : olej rzepakowy wymieszaj z miodem. Dodaj sok z cytryny, paprykę chili, sól, 3 posiekane listki bazylii.
Rukolę i Roszponke wymieszaj z sosem. Podziel na dwie porcje i połóż na talerzu. Dodaj pokrojony ser gorgonzola oraz feta. Szynkę Parmeńską pokrój w paski i dodaj.
Pomidorki koktajlowe oraz oliwki pokrój w ćwiartki i dodaj. Dodaj kapary, owoce i prażone orzechy. Posyp startym parmezanem.
Dodaj sosu według uznania ( Jest pyszny więc polecam dużo ;) ) Bagietkę pokrój, posmaruj oliwą i posyp ulubiona przyprawą. Podgrzej chwilę w piekarniku.