Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i efektownie wyglądająca warstwowa sałatka gyros. Doskonała na każdą domową imprezę oraz jako pełnowartościowe danie. Sycąca i dobrze przyprawiona. Jednym słowem konkretna!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8586
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8586
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Składniki
Mięso z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Po czym smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros. Przekładamy do wysokiej i najlepiej przezroczystej salaterki. Posypujemy drobno posiekaną cebulką. Wyrównujemy. Polewamy keczupem tworząc kratkę, a następnie całość smarujemy cienką warstwą majonezu. Odcedzamy kukurydzę i przekładamy ją jako kolejną warstwę do salaterki. Jajka ugotowane i wcześniej ostudzone obieramy, kroimy w kosteczkę, po czym przekładamy do salaterki. Całość znów polewamy keczupem i smarujemy cienką warstwą majonezu. Sałatkę dekorujemy żółtym serem startym na najgrubszych oczkach i posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem / natką pietruszki.