Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magda Gessler już od wielu lat inspiruje Polaków, a jaj przepisy bardzo często goszczą na naszych stołach. Sałatka winegret Magdy Gessler, to wariacja na temat słynnej przekąski, która jest bardzo popularna zarówno w Rosji, jak i w Ukrainie i innych krajach Związku Radzieckiego. Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście, zdecydowanie warto przetestować ten przepis.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242735
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242735
Składniki
Najpierw ugotuj warzywa. Ziemniaki, buraki, marchew i seler umieść w dużym garnku z osoloną wodą. Nie obieraj. Gotuj do miękkości, a następnie odcedź, ostudź i pokrój w drobną kostkę. Przełóż warzywa do dużej miski.
Ogórki obierz i posiekaj w kostkę. Dodaj do pozostałych składników. Jabłka obierz, pokrój drobno i dodaj do miski. Przygotuj cebulę w taki sam sposób jak pozostałe warzywa. Śledzie pokrój na drobniejsze kawałki. Mogą być paski albo kostka. Odcedzone kapary dodaj ze śledziami do miski. Jeśli dodajesz grzybki, podziel je na drobniejsze kawałki.
Skrop wszystkie składniki sokiem z cytryny i odstaw. Przygotuj sos, łącząc śmietanę z musztardą rosyjską. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj. Odstaw całość do lodówki na około godzinę. Przed podaniem pokrój szczypiorek i udekoruj sałatkę.