Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z boczniakami i rukolą

Sałatka z boczniakami i rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 2333

Sałatka, którą przyrządza się szybko. Kilka produktów – a efekt wyśmienity :) Do sałatki najlepiej użyć mniejszych boczniaków – są smaczniejsze. Można jeść ją samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa z masełkiem czosnkowym :)

Składniki

  • Boczniaki - 250 g
  • Rukola - 70-80 g
  • Pomidorki koktajlowe - 250 g
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • Masło - 1 łyżka
  • Słonecznik - 1 - 2 łyżki
  • Sól i pieprz - do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Boczniaki czyścimy, myjemy i kroimy na duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą - podsmażamy boczniaki do zrumienienia, dodając posiekany czosnek - doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Pomidorki sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry - przekrawamy na pół i dorzucamy do rukoli. Dokładamy przestudzone grzyby. Ziarna słonecznika podprażamy na patelni - dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Podajemy z chrupiącym pieczywem i masełkiem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elakrecichwost 08 maja 2017 to będzie mega sałatka zabieram przepis do ulubionych i pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń