Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, którą przyrządza się szybko. Kilka produktów – a efekt wyśmienity :) Do sałatki najlepiej użyć mniejszych boczniaków – są smaczniejsze. Można jeść ją samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa z masełkiem czosnkowym :)
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70325
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3322
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70325
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3322
Składniki
Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Boczniaki czyścimy, myjemy i kroimy na duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą - podsmażamy boczniaki do zrumienienia, dodając posiekany czosnek - doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Pomidorki sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry - przekrawamy na pół i dorzucamy do rukoli. Dokładamy przestudzone grzyby. Ziarna słonecznika podprażamy na patelni - dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Podajemy z chrupiącym pieczywem i masełkiem czosnkowym.