Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, którą przyrządza się szybko. Kilka produktów – a efekt wyśmienity :) Do sałatki najlepiej użyć mniejszych boczniaków – są smaczniejsze. Można jeść ją samodzielnie lub z dodatkiem chrupiącego pieczywa z masełkiem czosnkowym :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4115
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1057
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4115
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1057
Składniki
Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Boczniaki czyścimy, myjemy i kroimy na duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą - podsmażamy boczniaki do zrumienienia, dodając posiekany czosnek - doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Pomidorki sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skóry - przekrawamy na pół i dorzucamy do rukoli. Dokładamy przestudzone grzyby. Ziarna słonecznika podprażamy na patelni - dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Podajemy z chrupiącym pieczywem i masełkiem czosnkowym.