Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na zielono.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1436
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14947
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1436
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14947
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować, tzn. wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty, następnie odcedzić i włożyć na około 5 minut do bardzo zimnej wody. Po tym czasie odcedzić i pozostawić do odsączenia.
Groszek odsączyć z zalewy.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Ogórki gruntowe umyć, obrać i również pokroić w kostkę.
Wszystkie przygotowane dotychczas składniki sałatki wraz z jogurtem naturalnym i pieprzem dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa!