Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na zielono.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3265
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2069
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3265
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2069
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować, tzn. wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty, następnie odcedzić i włożyć na około 5 minut do bardzo zimnej wody. Po tym czasie odcedzić i pozostawić do odsączenia.
Groszek odsączyć z zalewy.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Ogórki gruntowe umyć, obrać i również pokroić w kostkę.
Wszystkie przygotowane dotychczas składniki sałatki wraz z jogurtem naturalnym i pieprzem dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa!