Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na zielono.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14591
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować, tzn. wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty, następnie odcedzić i włożyć na około 5 minut do bardzo zimnej wody. Po tym czasie odcedzić i pozostawić do odsączenia.
Groszek odsączyć z zalewy.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Ogórki gruntowe umyć, obrać i również pokroić w kostkę.
Wszystkie przygotowane dotychczas składniki sałatki wraz z jogurtem naturalnym i pieprzem dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa!