Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły świetnie sprawdzą się również w makaronowej sałatce. Będzie to lekka i bardzo zdrowa opcja, nie tylko na szybki obiad, ale i na przekąskę na rodzinnej imprezy. Koniecznie przygotuj do niej lekki jogurtowo-czosnkowy dressing, który doskonale podkreśli smak dania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
W osolonej wodzie ugotuj makaron. Brokuła podziel na różyczki i również wrzuć na kilka minut do gotującej się wody. Wszystko ugotuj al dente.
Kiedy makaron i brokuły przestygną umieść je w misce. Dodaj umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, awokado pokrojone w kostkę, a także podprażone na suchej patelni pestki słonecznika.
Do miseczki dodaj, jogurt, majonez, sól i pieprz oraz odrobinę soku z cytryny. Połącz składniki i wlej do sałatki. Na koniec dorzuć garść liści bazylii, delikatnie wymieszaj i gotowe.