Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły, znane też jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa mają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych więc powinniśmy ich jeść jak najwięcej:)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 48
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 627
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1582
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 340
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 48
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 627
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1582
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 340
Składniki
brokuły gotujemy przez chwilkę w gorącej wodzie. Powinny być pół twarde.
jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki
pomidory, ogórki, cebulke kroimy w kostke
jogurt łaczymy z majonezem i przeciśnietym czosnkiem. Doprawiamy pieprzem i solą.
brokuły układamy w misce, na nie układamy cebulke, ogórki i pomidory. Na samej górze układamy ćwiartki jajek. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. Nie mieszamy gdyż jajka mogą nam sie rozpaść.
SMACZNEGO:)