Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły, znane też jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa mają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych więc powinniśmy ich jeść jak najwięcej:)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 196
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 339
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 595
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 196
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 339
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 595
Składniki
brokuły gotujemy przez chwilkę w gorącej wodzie. Powinny być pół twarde.
jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki
pomidory, ogórki, cebulke kroimy w kostke
jogurt łaczymy z majonezem i przeciśnietym czosnkiem. Doprawiamy pieprzem i solą.
brokuły układamy w misce, na nie układamy cebulke, ogórki i pomidory. Na samej górze układamy ćwiartki jajek. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. Nie mieszamy gdyż jajka mogą nam sie rozpaść.
SMACZNEGO:)