Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły, znane też jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa mają mnóstwo wartości odżywczych, witamin, soli mineralnych więc powinniśmy ich jeść jak najwięcej:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16845
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23854
Składniki
brokuły gotujemy przez chwilkę w gorącej wodzie. Powinny być pół twarde.
jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki
pomidory, ogórki, cebulke kroimy w kostke
jogurt łaczymy z majonezem i przeciśnietym czosnkiem. Doprawiamy pieprzem i solą.
brokuły układamy w misce, na nie układamy cebulke, ogórki i pomidory. Na samej górze układamy ćwiartki jajek. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. Nie mieszamy gdyż jajka mogą nam sie rozpaść.
SMACZNEGO:)