Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto wyjątkowo uniwersalny i smaczny przepis: ta pyszna sałatka z czerwoną fasolą nada się zarówno na śniadanie, przekąskę jak i na kolację. Co bardzo ważne, na długo zachowuje świeżość, więc możesz ją przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 437
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 85
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 239
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 437
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 85
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 239
Składniki
Najpierw przygotuj pieczarki. Umyj je i osusz. Posiekaj na plasterki. Następnie rozgrzej masło na patelni i przełóż pieczarki. W trakcie smażenia podlej je sokiem z cytryny. Mieszaj od czasu do czasu. Kiedy się podsmażą, przełóż do miski i poczekaj aż się ostudzą.
W tym czasie przygotuj inne składniki. Odsącz czerwoną fasolę z zalewy. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Posiekaj drobno. Przełóż do durszlaka, zalej wrzątkiem i odsącz. Wtedy będzie bardziej miękki. Dodaj wraz z fasolą do pieczarek.
Ogórki konserwowe odsącz z zalewy, pokrój w paski i przełóż do pozostałych składników. Jogurt naturalny wymieszaj ze świeżym koperkiem, solą i pieprzem. Przełóż do sałatki i dokładnie wymieszaj.