Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4932
Dodano: 22.08.2018
Odsłon: 462
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Z kukurydzy usuwamy liście. Kolby grillujemy z każdej strony (jeśli nie macie patelni grillowej użyjcie po prostu zwykłej). Kukurydza powinna miejscami lekko zbrązowieć.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Cukinię kroimy w plasterki (jeśli jest gruba to w półplasterki). Zgrillowane kolby kukurydzy stawiamy pionowo i ścinamy z nich ziarenka.
Rozgrzewamy patelnię. Wrzucamy na nią paprykę, dodajemy masło i przykrywamy. Dusimy na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie dorzucamy ziarenka kukurydzy i cukinię, doprawiamy solą, drobno posiekanymi ziołami, przykrywamy i dusimy kolejne 10 minut.
Gotowe warzywa posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Wiktoria21 22 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Idealne danie na lato, zwłaszcza ze względu na dostępność cukinii. Wygląda pysznie!2 Kto głosował? | Odpowiedz