Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z kalafiorem i brokułem to prosta i smaczna przekąska idealna do potraw z grilla, która idealnie komponuje się z mięsem lub kiełbasą z rusztu, może być również znakomitym dodatkiem do obiadu. Przygotowanie takiej sałatki jest banalnie proste a efekt smakowity wyśmienity. Polecam do wypróbowania.
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 65
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28914
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 60
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33587
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2498
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 65
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28914
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 60
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33587
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2498
Składniki
W miseczce umieszczamy śmietanę lub jogurt, dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie mieszamy.
Umytego kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki tak samo postępujemy z umytym brokułem. Opłukany koperek drobno siekamy. Różyczki kalafiora wrzucamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy około 5 minut, po tym czasie dodajemy pokrojonego brokuła i wszystko gotujemy jeszcze około 3-4 minuty. Ugotowane warzywa zdejmujemy z ognia, odcedzamy i studzimy.
Do miski przekładamy ugotowane warzywa, dodajemy posiekany koperek i wlewamy sos czosnkowy, wszystkie składniki delikatnie ze sobą łaczymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.