Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygotowanie to kilka chwil, a organizm podziękuję nam za cenne składniki. Sałatka z dodatkiem śmietany i odrobiny majonezu, żeby witaminki miały się w czym rozpuścić. ;)
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 365
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 127
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 365
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 127
Składniki
Kalarepki myjemy, obieramy, kroimy w słupki. Wrzucamy do miski
Jabłka myjemy, kroimy na cząstki, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki. Dorzucamy do kalarepki. Mieszamy.
W oddzielnym naczynku łączymy majonez ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy dokładnie.
Na talerzu rozłożyć kilka liści rukoli. Nałożyć na nie kalarepki z jabłkami. Na wierzch nałożyć kleks sosu. Smacznego! :)