Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurkami to sezonowy przysmak. Kurkami i młodymi ziemniakami możemy cieszyć się tylko przez parę miesięcy. Koniecznie przygotuj ją latem. Z powodzeniem zastąpi ci obiad w upalny dzień.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3626
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Składniki
Umyj i dokładnie wyszoruj ziemniaki. Ugotuj w mundurkach – do miękkości, w osolonej wodzie.
Umyj kurki. Zalej w misce gorącą, osoloną wodą i poczekaj – co pewien czas delikatnie mieszając grzyby – aż ziemia i piasek opadną na dno miski. Osusz i podsmaż na maśle klarowanym z dodatkiem przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Pod koniec smażenia dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Obierz szalotkę i pokrój na półplasterki. Posiekaj natkę pietruszki. Opłucz liście szpinaku.
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce.
W osobnym naczyniu połącz wszystkie składniki dressingu. Dokładnie wymieszaj. Polej dressingiem sałatkę. Podaj od razu.