Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurkami to sezonowy przysmak. Kurkami i młodymi ziemniakami możemy cieszyć się tylko przez parę miesięcy. Koniecznie przygotuj ją latem. Z powodzeniem zastąpi ci obiad w upalny dzień.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17122
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3108
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 470
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 146
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2017
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17122
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3108
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 470
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 146
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2017
Składniki
Umyj i dokładnie wyszoruj ziemniaki. Ugotuj w mundurkach – do miękkości, w osolonej wodzie.
Umyj kurki. Zalej w misce gorącą, osoloną wodą i poczekaj – co pewien czas delikatnie mieszając grzyby – aż ziemia i piasek opadną na dno miski. Osusz i podsmaż na maśle klarowanym z dodatkiem przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Pod koniec smażenia dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Obierz szalotkę i pokrój na półplasterki. Posiekaj natkę pietruszki. Opłucz liście szpinaku.
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce.
W osobnym naczyniu połącz wszystkie składniki dressingu. Dokładnie wymieszaj. Polej dressingiem sałatkę. Podaj od razu.