Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurkami to sezonowy przysmak. Kurkami i młodymi ziemniakami możemy cieszyć się tylko przez parę miesięcy. Koniecznie przygotuj ją latem. Z powodzeniem zastąpi ci obiad w upalny dzień.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Umyj i dokładnie wyszoruj ziemniaki. Ugotuj w mundurkach – do miękkości, w osolonej wodzie.
Umyj kurki. Zalej w misce gorącą, osoloną wodą i poczekaj – co pewien czas delikatnie mieszając grzyby – aż ziemia i piasek opadną na dno miski. Osusz i podsmaż na maśle klarowanym z dodatkiem przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Pod koniec smażenia dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
Obierz szalotkę i pokrój na półplasterki. Posiekaj natkę pietruszki. Opłucz liście szpinaku.
Połącz wszystkie składniki sałatki w misce.
W osobnym naczyniu połącz wszystkie składniki dressingu. Dokładnie wymieszaj. Polej dressingiem sałatkę. Podaj od razu.