Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka, idealna jako lekki lunch do pracy. Łosoś wędzony na ciepło, kiełki słonecznika i słodko-kwaśny sos z czarną porzeczką - świetne połączenie smaków i mnóstwo wartości odżywczych.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Łuskany słonecznik prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumieni. Sałatę rwiemy, ogórka kroimy na plasterki, a pomidory na połówki. Mieszamy warzywa i dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy kiełki słonecznika, kawałki łososia i uprażony słonecznik. Składniki na sos mieszamy dokładnie i polewamy sałatkę. Sałatka sprawdzi się samodzielnie jako lekki lunch lub z dodatkiem frytek jako obiad.