Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka, idealna jako lekki lunch do pracy. Łosoś wędzony na ciepło, kiełki słonecznika i słodko-kwaśny sos z czarną porzeczką - świetne połączenie smaków i mnóstwo wartości odżywczych.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Łuskany słonecznik prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumieni. Sałatę rwiemy, ogórka kroimy na plasterki, a pomidory na połówki. Mieszamy warzywa i dzielimy na 2 porcje. Na każdej układamy kiełki słonecznika, kawałki łososia i uprażony słonecznik. Składniki na sos mieszamy dokładnie i polewamy sałatkę. Sałatka sprawdzi się samodzielnie jako lekki lunch lub z dodatkiem frytek jako obiad.