Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makaronem orzo
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie przełożyć na durszlak i zalać zimną wodą. ( Dzięki temu brokuł zachowa swój zielony ładny kolor).
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Cebule i paprykę pokroić w kostkę. koperek posiekać. Kukurydzę odcedzić.
Do miski wsypujemy wszystkie składniki: Brokuł , podsmażony filet z kurczaka, ugotowany makaron, kukurydzę , cebulę, paprykę, koperek.
Dodajemy majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wszystko razem mieszamy.
Wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Smacznego!