Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Pora pokroić w ćwierć plasterki. Umieścić na sicie i przelać gorącą wodą, a następnie zimną wodą. Osączyć, przełożyć do salaterki.
Zielony groszek mrożony zalać w garnuszku gorącą wodą. Pozostawić na kilka minut. Osaczyć na sicie i przełożyć do salaterki.
Obrane marchewki zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Przełożyć do salaterki.
Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przełożyć do salaterki.
Wstępnie pomieszać. Dodać posiekaną rzeżuchę, pieprz młotkowany z kolendrą, olej lniany, sól do smaku. Sok z cytryny d.odać w przypadku mało kwaśnych jabłek. Dokładnie wymieszać. Udekorować rzeżuchą. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.