Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portulaka jest popularna w Turcji, Grecji, we Włoszech. Można ją jeść na surowo (np. w sałatkach, jako dodatek do smoothie, czy też użyć do przyrządzenia pesto) lub na ciepło (duszona z oliwą i czosnkiem lub dodać do zupy).
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14839
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31371
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14839
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Składniki
Z portulaki oderwać liście i górne części pędów (łodygi można wykorzystać tak jak szparagi). Figi pokroić na ćwiartki.
Na talerze rozłożyć portulakę i pokrojone figi, dodać posiekane z grubsza orzechy i pestki granatu. Sałatkę lekko osolić, oprószyć pieprzem, skropić oliwą i melasą.