Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portulaka jest popularna w Turcji, Grecji, we Włoszech. Można ją jeść na surowo (np. w sałatkach, jako dodatek do smoothie, czy też użyć do przyrządzenia pesto) lub na ciepło (duszona z oliwą i czosnkiem lub dodać do zupy).
Mamy pełnię lata, i co za tym idzie warzyw pod dostatkiem.
Odsłon: 2082
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 213
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 293
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2287
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 213
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 293
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2287
Składniki
Z portulaki oderwać liście i górne części pędów (łodygi można wykorzystać tak jak szparagi). Figi pokroić na ćwiartki.
Na talerze rozłożyć portulakę i pokrojone figi, dodać posiekane z grubsza orzechy i pestki granatu. Sałatkę lekko osolić, oprószyć pieprzem, skropić oliwą i melasą.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka kebabowa
Sałatki
Sałatka z porem
Sałatki
Sałatka z burakiem i jajkiem
Sałatki
Sałatka z selera naciowego z kurczakiem
Sałatka kebabowa
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 2287
Sałatka z porem
Por jest świetną alternatywą dla cebuli, a jego łagodny smak idealnie nadaje...
Odsłon: 13697