Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sałatka warzywna do słoików na zimę. Jest u mnie wypróbowana i taką robię. Można ją podawać do różnych potraw. Do obiadu, na imprezach zawsze szybko znika i wspaniale smakuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Przygotowujemy ogórki i warzywa. Ogórki myjemy, warzywa obieramy, wszystko kroimy. Ogórki kroimy w grubsze plasterki i zasypujemy 3 łyżkami soli warzonej niejodowanej. Mieszamy. Odstawiamy na 4-7 godzin, a jeżeli mamy czas to najlepiej na noc.
Po tym czasie robimy zalewę i dodajemy wraz z pokojonymi warzywami do ogórków. Wszystko mieszamy. Przygotowujemy słoiki, wkładamy ogórki wraz z warzywami i zalewą. Zakręcamy wieczka. Pasteryzujemy 10-15 minut od zagotowania. Odstawiamy do wychłodzenia i wynosimy na regał do piwnicy.