Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sałatka warzywna do słoików na zimę. Jest u mnie wypróbowana i taką robię. Można ją podawać do różnych potraw. Do obiadu, na imprezach zawsze szybko znika i wspaniale smakuje.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7022
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30573
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29306
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7022
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30573
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29306
Składniki
Przygotowujemy ogórki i warzywa. Ogórki myjemy, warzywa obieramy, wszystko kroimy. Ogórki kroimy w grubsze plasterki i zasypujemy 3 łyżkami soli warzonej niejodowanej. Mieszamy. Odstawiamy na 4-7 godzin, a jeżeli mamy czas to najlepiej na noc.
Po tym czasie robimy zalewę i dodajemy wraz z pokojonymi warzywami do ogórków. Wszystko mieszamy. Przygotowujemy słoiki, wkładamy ogórki wraz z warzywami i zalewą. Zakręcamy wieczka. Pasteryzujemy 10-15 minut od zagotowania. Odstawiamy do wychłodzenia i wynosimy na regał do piwnicy.