Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sałatka warzywna do słoików na zimę. Jest u mnie wypróbowana i taką robię. Można ją podawać do różnych potraw. Do obiadu, na imprezach zawsze szybko znika i wspaniale smakuje.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 89
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44358
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 52
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 89
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44358
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 52
Składniki
Przygotowujemy ogórki i warzywa. Ogórki myjemy, warzywa obieramy, wszystko kroimy. Ogórki kroimy w grubsze plasterki i zasypujemy 3 łyżkami soli warzonej niejodowanej. Mieszamy. Odstawiamy na 4-7 godzin, a jeżeli mamy czas to najlepiej na noc.
Po tym czasie robimy zalewę i dodajemy wraz z pokojonymi warzywami do ogórków. Wszystko mieszamy. Przygotowujemy słoiki, wkładamy ogórki wraz z warzywami i zalewą. Zakręcamy wieczka. Pasteryzujemy 10-15 minut od zagotowania. Odstawiamy do wychłodzenia i wynosimy na regał do piwnicy.