Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ryżem to pyszna propozycja na śniadanie, a także kolację. Efektownie podana jeszcze bardziej zachęca do spróbowania. Zobacz nasz przepis.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 156
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9413
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 156
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9413
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Następnie przełóż go do dużej miski. Jajka ugotuj, obierz, a następnie posiekaj drobno. Dodaj do ryżu. Łodygi selera umyj, osusz, ewentualnie obierz. Następnie pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski.
Odsącz kukurydzę konserwową i groszek z zalewy. Dodaj do pozostałych składników. Na koniec pokrój drobno ogórki konserwowe, posiekaj natkę pietruszki i połącz z pozostałymi składnikami. Do miski przełóż majonez i ostrą musztardę. Posól i popieprz. Całość wymieszaj i włóż do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.
Aby efektownie podać i porcjować sałatkę, możesz z pomocą ringów wyłożyć na talerz najpierw ryż, a następnie wymieszaną resztę składników. Udekoruj tak przygotowane danie na zimno natką pietruszki albo świeżym szczypiorkiem.