Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka idealna do pracy lub na lekką kolację. Słodka karmelizowana gruszka, salami, ser Džiugas i sos miodowo-musztardowy - czyli bomba smaków!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3360
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3360
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Składniki
Zaczynamy od gruszki. Kroimy ją w plasterki. Na patelni podgrzewamy cukier, a kiedy się rozpuści dodajemy masło. Dodajemy chili i dokładnie mieszamy. Na patelni układamy gruszki. Smażymy z obu stron, aż będą ładnie zarumienione. Odkładamy do ostudzenia.
Liści sałaty rwiemy, roszponkę myjemy i osuszamy, pomidory kroimy na połówki, pomidory suszone w mniejsze kawałki, oliwki w plasterki, a plasterki salami na połówki. Mieszamy oliwę, miód, musztardy i pieprz. Łączymy warzywa, salami i sos, układamy na talerzach. Na sałatce układamy karmelizowane gruszki i całość posypujemy płatkami sera.