Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ponieważ wędzę samodzielnie serki typu włoskiego, postanowiłam wykorzystać je w sałatce. Dobrałam wg. mnie smakowo pasujące składniki i wyszło pysznie :) Delikatną nutę wędzonki przełamałam dodatkiem owoców i papryki, a całego charakteru dopełnił sos z zielonym pieprzem oraz prażone orzechy.
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 113
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 113
Składniki
Do miseczki włożyć miód, olej, wymieszać. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ciągle mieszając rózgą, aż zrobi się jednolita konsystencja. Dodać sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę i zielony pieprz. Wymieszać wszystko dokładnie.
Roszponkę wyłożyć na półmisek. Na środku ułożyć pokrojony w trójkąty ser, wokół układać pokrojoną w drobne paski paprykę, a następnie winogrono. Posypać na całości owocami porzeczki i prażonymi orzechami. Polać obficie sosem, odstawić na chwilę do schłodzenia w lodówce. Najlepiej smakuje podana z grzankami.