Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ponieważ wędzę samodzielnie serki typu włoskiego, postanowiłam wykorzystać je w sałatce. Dobrałam wg. mnie smakowo pasujące składniki i wyszło pysznie :) Delikatną nutę wędzonki przełamałam dodatkiem owoców i papryki, a całego charakteru dopełnił sos z zielonym pieprzem oraz prażone orzechy.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Składniki
Do miseczki włożyć miód, olej, wymieszać. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ciągle mieszając rózgą, aż zrobi się jednolita konsystencja. Dodać sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę i zielony pieprz. Wymieszać wszystko dokładnie.
Roszponkę wyłożyć na półmisek. Na środku ułożyć pokrojony w trójkąty ser, wokół układać pokrojoną w drobne paski paprykę, a następnie winogrono. Posypać na całości owocami porzeczki i prażonymi orzechami. Polać obficie sosem, odstawić na chwilę do schłodzenia w lodówce. Najlepiej smakuje podana z grzankami.